Kraljestvo žara

Category: Blog Comments: No comments

Kje: Kralj žara, Trubarjeva ulica
Kdaj: 22.10.2015
Glasba iz zvočnikov: Trubarjeva

Bila sva kregana, upravičeno.
Iz večih strani.
Kolega nama je celo rekel, da sva pavzatorja … to naju je pa malo zabolelo.
Ampak sva z dvignjeno glavo in metuljčkom za vratom rekla, ne, to pa ne. Morda sva imela malce daljšo pavzo, ja, ampak s pavzatorji se pa ne moreva enačiti. Če poveva po pravici, je bilo nekaj blogov že napisanih in naj ne začnem z razlogi, zakaj niso bili objavljeni. Recimo … pes nama je pojedel blog iz avgusta, potem so naju kmalu za tem, ko sva spisala drugi blog v septembru, ugrabili vesoljci. Tega ne privoščiva nikomur, vam pa svetujeva, da nosite svetilko, zajemalko in storž ves čas s seboj. In oktobrska anekdota z zebro … marija madona, pa saj nama ne bo nihče verjel. Pride zebra, žival, v bar in se vsede poleg naju ter vpraša kaj počneva. Zaprepadeno in jecljaje odgovoriva … piševa blog o burgerjih. Pa zebra pogleda Primoža in nato mene, vstane, pomežikne in s kopitom pritisne tipko Delite.  Dih nama je zastal, ko se na ekranu pokaže okno z vprašalnikom … ste prepričani, da želite zbrisati vsebino? Zebra pa gladko po tipki enter … Yes I am! No, tako je šla po gobe oktobrska recenzija. Ne zajebava se ljudje, živemu človeku se vse zgodi.

V četrto gre Rado, ker v peto gre pa Tone.

IMG_2427

Ujela sva čudovit jesenski dan. Bilo je tako prijetno, da sva se vsedla kar na mini terasice restavracije Kralja Žara, na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Ambient zunaj je lepo izkoriščen, prijeten, skromen, trendovski. Notranjost pa … zelo zanimiva. Razgibana, zelena, morda na trenutke konfuzna z različnim stilom opreme v drugi sobi.

IMG_2437

Notranji balkon ti da občutek divjega zahoda, kar potrjuje tudi font pisave na steni. Skratka lepo a z možnostjo upgrade-a.

IMG_2436

Primož:

Allright priznam, da so se mi pred tem testiziranjem že pošteno cedile sline. Za Kralje žara sem kakopak slišal že prej, njihov meni na spletni strani pa je zgledal tako neverjetno okusno.
Holly Cow je bila moja izbira. Medium rare black angus burger. Bring it on!
Ok, ne morem si pomagat. Že na začetku me je zmotila ena stvar. Dobro, Apple že ve, kako na prenosnik montirat v sredino mali jabček. Efekt praznine in svetlečega malega jabčka naredi svoje. Ogromna lesena podlaga z osamljenim burgerjem na sredini naredi nekoliko drugačen efekt. Saj ne rečem, res fina dila. Z vtisnjenim logotipom. Ampak se burger vseeno kar malce zgubi na njem. Navkljub ogromnim nožem, zapičenim vanj.
Je bila pa pleska dokaj velika. Skupaj s celotnim paketom ravno prav velika, da se ni treba ukvarjat s priborom in razrezovat burger.
Meso. Presneto. Dobro, okusno. Zelo.
Kruh … malce presuh.
Ostalo? Basic. Osnovno. Praktično se razen dobrega mesa in malce presuhega kruha ni kaj dosti zgodilo. Sicer se je nekaj malega čutilo omakice, pa vendar premalo. Res je, da sem jedel american burger pa vendar … malce žmohta bi vseeno lahko bilo.
Krompirček ok, omakica tudi.
Ambient pa fin, glede na to, da je bil lep sončen dan.

Bi verjetno še kdaj. Zaradi mesa.

 

osnova fotke pair 3

 

kLemen:

Pogledam menu, nacufana dimljena svinjina? Itak, tole bom … en Pork-a-madona burger prosim. Zanimiva igra besed, všeč. Dečko prinese ogromno leseno desko, na deski burger in v burger zapičen nož v stilu ne-se-zezat! OK, prvi vtis je dober. Gremo dalje. Bombetka izgleda navadno, posuta s sezamom, torej klasična burgerska. Ven štrli šop solate. Ugriznem in prva stvar, ki jo kakopak začutim je kruh. Zdi se mi, da vse prevečkrat dajo premalo pozornosti na kruhu. To je pravzaprav sestavina, ki naredi prvi vtis. In tokrat kruh ni naredil dobrega vtisa. Kot sem že dejal, bombetka izgleda klasično in tudi okus je bil klasičen, nič posebnega. Morda je bila celo za odtenek presuha. Ampak nacufana svinjina ga je pa scufala. Všeč mi je bilo, da z mesom niso »šparali«. Zares sem navdušenec nacufane svinjine in ni veliko možnosti, kjer bi jo lahko naročil, zato je bila ta izbira burgerja neizbežna. Mislim, da je bil to tudi vrh burgerja, kajti ostali ingridienti spet niso nič extra. Solata, paradižnik, čebula, feferon, ki ga nisem kaj prida čutil in omaka, ki bi jo lahko bilo za odtenek več. Burger bi moral biti bolj sočen, kajti svinjina žal ni tako sočna, da bi se ti v ustih pocedilo. Kruh, kruh, kruh. To je ta nepridiprav, ki posrka vso vlažnost.

Skratka, osnova je dobra, izbira nacufane svinjine pa odlična.

Predlagava še krompirček. Zraven pa naročite še njihovo domačo omakco.

osnova fotke pair

 

Ocena:

Primož:

Burger: 7/10 … Ambient in vse kar paše zraven: 6.5/10

kLemen:

Burger: 7.4/10 … Ambient in vse kar paše zraven: 7.6/10

 

osnova fotke pair 4

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>