Blagoslovljen naj bo prvi Pivo & Burger Fest

Category: Blog Comments: 2 comments

Kaj: Pivo & Burger Fest
Kje: Pogačarjev trg
Kdaj: Nedelja, 19.10.2014 nekje okrog poldneva

Glasbena spremljava: Človeško čebljanje v ritmu množice

 

Pivo & Burger Fest? Klemen?! Pivo & BURGER festival!!! BURGER!

Po kratki izgubi zavesti sem lahko stisnil attend na FB strani.
To je to. To je najin praznik! Ogromno burgerjev na enem mestu. Nekdo naju ima očitno zelo rad.

Midva pa, jasno, hamburgerje.

Ok, sobota ni šla skozi. Mogoče je tako najbolje, saj je bila baje neznanska gneča. Si ne predstavljam igre s svojimi živci, ko bi pol ure čakal na burger.
Greva v nedeljo, sigurno. Nekje opoldan, ko zna bit še znosno.
Vreme je bilo pravo. Toplo, jesensko. Gneče ni bilo, energija je bila super. Se je poznalo pri ponudnikih, da so ta dan malce zadihali.

Najin način testiziranja je ponavadi ocena celotne izkušnje, od ambienta, postrežbe, cene in nenazadnje okusnosti burgerja. Tokrat so nama bila krila malce pristrižena. Ambient je bil festivalski in tako restavracijsko izenačen. Sva pa vsekakor opazila razlike v urejenosti in kreativnosti samih stojnic ter odnosa do nas, burgerašev.

Kje začeti? Plan je bil, da greva najprej en krog, da si malce označiva potencialne lokacije. Žal se je ta plan nadvse hitro podrl, saj je bilo pričakovanje preveliko. Na festival sva namreč prišla s praznim želodcem in z litrom sline v ustih zato nama niti na pamet ni prišlo, da bi se zasidrala pri ponudniku z dolgo vrsto. Pri Smekarjevem hramu je bila vrsta znosna.

Smrekarjev hram

Primož, Burger classic. (7,00 EUR)
Prvi ugriz. Ok, štima. Dobra bombeta, malce sladka, pleska kar simpatična. Malce manj pečena bi vsaj meni šla še lažje v želodec. Sestavine so mi delovale nekoliko klasično, kar me je, priznam, malce razočaralo. Ne me narobe razumet, burger je bil dober. Tak kot pač burger mora biti. To je pa to. Ni pa presenetil. Klasičen, okusen burger.

Moja ocena: 7/10

Klemen, Burger (6,00 EUR)
Ime Burger pri Smrekarjevem hramu je le začetek nečesa zares dolgega. Naročil sem, pazi to … Burger z relišem iz krškopoljskega prašiča in klasik BBQ omako. To se sliši tako utrgano, da moram probati, sem si dejal sam pri sebi tako naglas, da me je slišal tudi Primož. Torej, bistvo tega burgerja je bil razvlaknjen prašič oz. neke vrste nastrgano meso. Zanimivo na pogled, vendar malce suho v kombinaciji s kruhom. Ingridienti samega burgerja naju niso vrgli na rit, list solate, rezina paradižnika, … nič posebnega. Je bila pa štručka videti zares sexy. Čudovito zapečena in že na daleč se je videlo, da bo sladka. Nisem se motil. Morda bi bila lahko malce bolj sočna. Burger pri Smrekarjevem hramu dobi plus točke zavoljo eksperimentiranja z mesom, vendar bi morali najti neko bolj sočno kombinacijo. Morda z malce več omake ali s še kakšnim bolj sočnim ingridientom.

Aja, pa cena je bila za moje pojme previsoka.

Moja ocena: 6.9/10

IMG_1445

 

Dobra Vila

Primož, Čizluiz (5,50 EUR)
Priznam, tu me je bilo malce strah. Nisem fen dostavljenih burgerjev, pic, paniranega sira. Nekaj na poti do mene gre ponavadi narobe in dobim vlažno zadevo na koncu. Ampak tu je drugače, tu dobim praktično iz žara v usta. Gremo probat!
Nadvse zabavna ekipa za pultom. Prvi vtis narejen. Burger pa. O presneto. Tole je pa nadvse dobro! Majhen, visok, ampak evo, vse je tam. Naenkrat.
Nenormalno lepo spojeni okusi, bombeta se zlije s fino začinjenim mesom, slanino … Vse se je čudovito pomešalo v ustih. To je to Dobra vila, nova izkušnja.
Bom naslednjič, ko naročim dostavo dobil kaj podobnega?

Moja ocena: 9/10

Klemen, Hot Amigo (5,50 EUR)
Ekola, to je bila stojnica kamor bi se vrnil po še en kos burgerja. To je to, energija zaposlenih in vsaj malo kreative v opremljanju stojnice. Naročil sem burger Hot Amigo. Prvi ugriz je ponavadi ta, ki me zapelje ali odpelje. Ta me je zapeljal, zapeljal v deželo prijetne klime in nežnega raziskovanja. Wow, nacho sir v kombinaciji z mletim mesom … bingo. Pekočina v burgerju je odprla brbončice, da so lahko z veliko žlico absorbirale še vse ostale sestavine tega lepo sestavljenega paketa. Bombetka je bila … kako naj jo opišem … ne mokra in ne suha, torej ravno prav sočna. Končno en kruh, ki ga ni bilo potrebno kombinirati s slino. Pogrešal sem malo več živahnosti kar se zelenjave tiče. Tiste male zametke paradižnika, kumare in sorodnikov bi lahko brez zadržkov nadgradili. Meso je ogromno, za moje pojme celo malce preveč. Na prvi pogled vse skupaj izgleda preveliko, vendar temu ni tako. Vse sestavine so na nek način toliko puhaste, da se brez problema zagrize v to mojstrovino. In na koncu, ne da iščem šivanko v senu, vendar za stiroporasto embalažo dobijo od mene črno piko. Tu je velika možnost nadgradnje, kreativni so dovolj, da si izmislijo nekaj očem in izkušnji prijaznejšega. Predvsem si pa želim, da bi izven festival lahko mi prišli do tega burgerja in ne burger do nas.

Moja ocena: 8.8/10

IMG_1454

 

IMG_1469

 

Restavracija Romansa

Primož, Bacon burger s parmezanom in avokadom (3,50 EUR)
Hamburger z avokadom. Tole zna bit kar fino.
No, ni bilo. Tam nekje 2mm rezinice avokada, ki nekoliko težje karkoli doprinese k okusu, bombetka je bila suha, nezanimiva, meso pa žal tudi nadvse povprečno. Priznam, da sem bil kar razočaran. Pri vsem tem hitrem razvoju burger kulture v Sloveniji Romanso očitno ta razvoj ni dosegel. Škoda. Osnovne sestavine, štirje paradižniki itd.. Sestavine, ki se morda bolj pritičejo burgerju v lepinji kot pa v bombetki. Prideva na domači teren dati še eno priložnost.

Moja ocena: 4/10

Klemen, Hamburger Nr.1 (4,50 EUR)
Priznam, da me je njihov plakat oz. cenik s fotografijami burgerjev prej odvrnil od obiska njihove stojnice kot ne. Pa ne zaradi cene, temveč zaradi fotografij hamburgerjev, primerjajočimi se s tistimi iz kioska v Poreču. To se da popraviti, ni drame. Restavracija Romansa ima v Ljubljani dober ugled, zato se odločiva spustiti sidro. Prvi vtis, ko prilezeš po zelo počasi premikajoči se vrsti do pulta … groza. Neurejeno, razmetano, papirčki povsod, zobotrebci, cunje, … ok, razumem, na festivalu sem … a po drugi strani, nisem na gasilski veselici. En človek več in vsa stvar bi drugače izgledala. Upal sem, da me bo burger spravil v boljšo voljo. Ni me. Dobil sem občutek, da je restavracija Romansa tam zgolj zato, da so. Nisem začutil želje po presežku. Ne v kruhu, ne v mesu in sploh ne v celotni zgodbi. Škoda, pa zares sem se veselil.

Moja ocena: 4.5/10

IMG_1479

 

IMG_1484

 

As Aperitivo

Primož, California clasic (5,00 EUR)
AS je obljubljal veliko (predvsem misel na 30 dni uležano meso) in naju ogrel kar z nekaj priporočili. Verjetno sva ga zato pustila za konec. Napaka.
“Tistega z omako z rdeče čebule ter rezino jabolka morata probat!”
Bi, ampak ga je ravnokar zmanjkalo.
Torej ostane še njihov klasični burger. Meso je enako, sestavine drugačne, zgleda enako okusno.
Ok prvi ugriz v mini burger z ogromnim mesom. Uf, čudovito. Malce manj pečeno meso daje občutek skrbne izbire in priprave. S sestavinami so bili diskretni ampak so opravile točno tisto nalogo, ki jim je bila namenjena.
Dober burger, ki predvsem podraži in povabi na obisk na temeljitejše tetiziranje.

Moja ocena: 8/10

Klemen, California clasic (5,00 EUR)
As in njegov burger. Kar zavrelo je v glavi, ko sva prebrala sestavine The Bossa. Marmelada iz rdeče čebule in jabolka? Ne ga no lomit. Tega bom. Ne, pravi Primož, Californijskega clasica boš pa pika. Jaz pa v jok. Ne, sem dejal vedno bolj razdražen. The Bossa hočem in se kot malo dete začnem metati v tla. Ni jih več, zmanjkalo jih je, me pomiri z očetovskim naglasom. Ajaaaaa, ok, potemtakem se lotim Californijskega clasica. Zelo primerna gesta z zapičeno zastavico logotipa As na sredini burgerja. Kot bi želeli povedati, da to goro so pa oni osvojili. Lepo in uporabno. Kar me je zmotilo pri samem burgerju je to, da me niso vprašali o količini zapeke mesa. Sam osebno nisem problematičen, vendar si predstavljam, da bi imel lahko nekdo, ki ne je surovega mesa kar nekaj težav z burgerjem podobnim mojemu. Bombetka je bila lepe zlate barve. Pravzaprav je bil cel burger ready to shoot, seveda brez tistega piknik kartona. Meso je bilo sočno in lepo se je zlilo z malce sladko bombetko. Glede na to, da je bil velik poudarek na več kot 30 dni starajočemu mesu, je nekako logično, da niso pretiravali z zelenjavnimi dodatki. Dober burger, me pa zanima še zgodba, ki je za marmelado in jabolkom. Bo treba na testiziranje na mothership.

Moja ocena: 8.4/10

IMG_1500

IMG_1497

 

Najin strah, da bodo burgerji pripravljeni gneči primerno je bil v večini primerov odveč.
Midva sva odšla zadovoljna in z novimi ponudniki za testiziranje. Tole bo še zabavno in okusno popotovanje. Se vidimo kakopak prihodnje leto!

IMG_1502

2 comments to Blagoslovljen naj bo prvi Pivo & Burger Fest

  • Marko  says:

    Sicer se z vecino vajinih ocen strinjam ampak sta burger iz Dobre Vile (jaz sem sprobal ciz luiz) ocenila previsoko. Meso ter dodatki so bili sicer v redu, ampak strucka je bila obupna. Presladka in prelepljiva, kar vsaj zame je unicilo razmerje burgerja – strucka, dodatki, meso. Drugace je bil za moje pojme najboljsi ‘Gourmet Burger’ pri TokyoPikniku. 😀

  • kren  says:

    par dni nazaj sem naročil pri Dobri vili in sem bil zelo razočaran. Dotičnih burgerjev res ni na dostavi.Tisto kar sem dobil preko dostave je bilo pod povprečjem

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>