Ej stari a gremo u mekiča?

Category: Blog Comments: No comments

Kje: McDonalds, Čopova ulica
Kdaj: 19.4.2015
Glasba iz zvočnikov: Nek glasen rnb-popič-komercialno-plesna glasba

 

Verjetno se je komu zaletelo že pri branju naslova. Pa saj nista resna? Res? Šla sta v McDonalds? Pojma nimata. Po božje ju častimo, hodimo po njuni poti, sedaj pa tako??!!

Opa dragi najini, napaka! To sva naredila za vas! Enkrat je bilo treba priti do jedra. In midva sva si oprtala metuljčke in se hrabro podala v izgubljen boj. Žrtev je bila ogromna in ego je zabolel že na prvi stopnici pred vhodom v McDonalds na Čopovi.
Vstopila sva v kraj, ki marsikateremu dvanajstletniku vzame hamburger-deviškost (hamburgeriškost?).

01

Pa zakaj ravno tja bi se vprašal zaskrbljeni bralec? Odgovor je preprost. Ker sva ob enajsti uri dopoldan iskala plac, kjer bi lahko pojedla dober burger, vendar so se vsi tisti, na katere sva ciljala, odprli šele kako uro kasneje. McDonalds pa se verjetno odpre takrat, ko se zbudijo dvanajstletniki in zapre takrat, ko gredo dvanajstletniki spat (ob 21ih?). Pa sva šla.

Ne vem, ali sva bila ob vstopu presenečena ali ne vendar je bila klientela kar hitro jasna, povprečno starost pa sva dvignila za kar nekaj let.
Obema se je, zanimivo, pojavil nek občutek krivde, da najverjetneje delava nekaj narobe (Klemen pravi, da zaradi zloglasnosti ter različnih polemik glede kvalitete, sam pa se počutim krivega zaradi najinih preteklih testiziranj). Ampak oba skupaj sva družno sklenila da morava. Če ne drugega zaradi vas, dragi bralci.

02

Sva pa oba že vnaprej vedela kaj bova vzela. Zanimivo.

Klemen je naročil McCountry, srednji meni (4dcl Coca cole in srednji krompirček) + sundae, jaz Royal with Cheese, srednji meni z extra majonezo ter nekakšen Extra DeLuxe flurry z Baccio okusom.

03

 

Klemen, kako je šlo po grlu?

Klemen:

Torej, večkrat so naju vprašali ali je McDonalds na spisku testiziranja? Seveda je, to je namreč sveti gral burgerjev … recimo. In kam drugam kot na Čopovo. Ne vem, ali so to leta ali kaj drugega, ampak opazil sem, da je vhod v omenjeni McDonalds neprijazen do mladih mamic z vozički in ravno tako do invalidov. A to si lahko privoščijo dandanes? Popravite me, če obstaja dvigalo do blagajn, bom vesel moje zmote. Morda pa s tem ščitijo omenjeni segment lakotnikov, v tem primeru … nice job. Še starostno omejitev povečajte na starost, ko ti ni vseeno, kaj mečeš vase vsak dan. Kako naj le opišem to izkušnjo. Vez med grižljaji mojega McCountrija je bila nostalgija. Priznam, da sem začutil prijeten občutek, ko sva se vsedla v zgornje nadstropje k oknom obrnjenim na Čopovo ulico. Legendarni pogled z rdečim pladnjem pred mano. Na pladnju pa klasične “dobrote” … burger, krompirček, cola in sladoled. Cukra, da se ti zmeša. Ugriznem … meljem … zaprem oči. Okus je močan sprožilec nostalgičnega spomina (tole se sliši ultra učeno). Zato sem odplaval in še naprej mlel. Rečte kar čte (tole je pa čista gorenščina), ampak okus ni slab. Zakaj ni slab? Ker so okusi sestavin napumpani in potencirani do amena! Pa še sladko je vse po vrhu. Če bi bil to edini burger v Sloveniji in če ljudje nebi bili vsaj malo podučeni o zdravem načinu prehranjevanja, potem bi bil ta burger top. Ker pa vemo, da ni vse tako, kot nam je servirano, zato največkrat naredimo širok ovinek okoli strica Ronalda. Ste kdaj poizkusili vsak ingridient posebej? Midva sva in z zagotovostjo lahko rečeva, da marsikatera sestavina nima okusa po sestavini, ki naj bi to bila. Tudi cola je razočarala, neki medli mehurčki, vse skupaj bolj kot pobarvana voda. Krompirček? Hudo dober, ampak zopet prideš do istega vprašanja … je to sploh krompir? Sladoled pa nič posebnega. Preveč je dobrih ponudnikov sladoleda v centru mesta, da bi rinil k Ronaldu na tale McSundae.

Glede na to, kako se je burger kultura razširila in nadgradila, ne vidim nobene potrebe po okostenelem McDonaldsu. Je pa poceni! Amen.

05

Primož:

Vincenta Vega iz Pulp Fikšna je opeval evropski Royal with cheese, zraven pa je omenil da evropejci namesto kečapa dajemo na krompirček majonezo. Fantu z dolgimi polizanimi lasmi in uhančkom v ušesu je pa že vredno zaupati. Torej sem naročil že našteto.
Presneto Mr. Vega! V rodni deželi hamburgerjev hvalisaš Royal with cheese?!
Predvsem je zanimiv unwrapping moment. Ko se na škatlici v vsej svoji veličini blešči potencialna vsebina in jo s sijajem v očeh odpreš, odviješ papir notri pa … fantje, tole ni to. Na sliki je nekaj drugega. Pomoje ste malce zamešali.

04

Ok pustimo zdej to. Okus … okus je pričakovano McDonaldovski. Pojačani okusi in vsekakor nič kaj blizu okusu sočne mesene pleskavice. Tole res ni ok. Katerakoli pleskavica iz najinih preteklih testiziranj ter tale iz McDonaldsa pa je matematika jasna. Ok bom poskušal biti malce pozitiven. Okus čebule je bil ok. Pa krompirček semi ok. Pa cena je bila malce pod 6 eur za komplet. Zelo ok.
Ambient pa pač tak kot je. Hitro noter, hitro ven.

Ampak za vas dragi bralci, v ognjeno brezno če je treba.
Se pa toliko bolj veselim naslednjega testiziranja.

 

Ocena?

Klemen

Burger: 2.5/10
Ambient: 3/10

Primož

Burger: 3/10
Ambient: 4/10 (ker je fin razgled)

06

Saj ne vem kako naj zaključim tu. Recimo, da sva tokrat bolj poceni prišla skozi. In finančno in glede okusov.

Vsak je bil enkrat dvanajstletnik.

 

07

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>